Loading
Свети Валентин в България и по света.

Свети Валентин в България и по света.

2020-01-30

  Свети Валентин се отбелязва на 14 февруари в някои страни като Ден на любовта. На тази дата двойката изразява любовта си един към друг, като изпращат поздравителни картички, бонбони сърчица. Традиционно се празнува в англоговорящи страни(Valentine's Day) и някои страни от Южна Америка (като „Празник на любовта и приятелството“). След 90-те години на 20 век добива известност и на други места както и в България,основно от рекламни кампании на производители на цветя и сладкарски продукти. Името на празника идва от един от двамата християнски мъченици, наречен Валентин, живял през 3 век. Първоначално стар римокатолически празник, той започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието. На този ден още през 14 век в Англия започва да става традиция да се разменят любовни послания под формата на т. нар. валентинки. Съвременните символи на любовта сега са сърцето и образът на крилатия Купидон. През втората половина на 20 век в САЩ и други места по света установената практика на размяна на картички се разширява и се въвежда раздаването на подаръци обикновено от мъжа на жената.

  Свети Валентин в България.Датата 14 февруари е много важна дата за българските мъже и жени. При нас на 14 февруари съвпадат три празника и всеки има правото да избере кой от тях да празнува.Църковният празник Св. Кирил Славянобългарски, празникът Трифон Зарезан, отбелязан като ден на лозаря и празникът Св. Валентин, на който празнуват всички влюбени.Най-често в България се празнуват съвместно двата празника.Празника на влюбените и празника на лозаря.На този хубав ден освен да пие добро вино българският мъж има и възможност да подари дребен подърък по случай Свети Валентин на своята половинка.По този начин всеки ще остане доволен.

 Ние от www.bijouglory.com можем да помогнем при избора на подходящ подарък,с който всеки мъж може да засвидеталства своята любов към избранницата на сърцето си!По случай Свети Валентин предлагаме богата гама от бижута и чанти с главен мотив или форма на СЪРЦЕ.Това е подходящ подарък за всяка дама.Разгледайте нашите продукти:обеци сърца,комплекти сърца,колиета сърца,чанти сърца….и много усмивки.

 

С пожелания за красив Свети Валентин и да намерите своето сърце при нас www.bijouglory.com